Starosti ve Starém Rožmitále – 3/5

27.05.2015 06:14

Mgr. Miloslav Pešta navázal na veřejném zasedání osadního výboru 23. května 2015 na slova architekta Karlíka a přednesl svoji ideu zřídit v prostoru plácku a hřišť volnočasový areál, prostě něco podobného jako mají ve městě u Sadoňského rybníka. Vždyť by se tady mohli lidé scházet zahrát si třeba petanque nebo kuželky a samozřejmě i jiné hry, mohl by se obnovit romantický splav, na který s nostalgií vzpomínají dnešní šedesátníci, prostě celé místo by se mohlo oživit.

Jistě by stálo za to i obnovit staré obyčeje. Mohly se tu pořádat také venkovní letní zábavy s hudbou, zakončil své emotivní vystoupení pan Pešta, který je znám svou činností ve prospěch veřejnosti především v kultuře.

Na jeho vystoupení okamžitě reagovalo plénum, jestli si nevšiml (a spolu s ním i ostatní), že je odpoledne, venku svítí slunce a my bychom tady v hospodě – kdyby nesvítily zářivky – seděli po tmě. Všechna okna jsou totiž zabedněna!

Většina přítomných samozřejmě hned věděla, o co jde a všichni upřeli zrak na paní Růženu Stöcklovou, která se zasedání rovněž zúčastnila . (V této souvislosti musíme ocenit její odvahu přijít, i když věděla, že se kolem její osoby strhne v sále pěkná vřava.)

Zítra: Ne hluk, ale narušené mezilidské vztahy

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode