Starý Rožmitál ovládly maškary

14.02.2016 06:05

AKTUALIZOVÁNO v 9.22 hod.

Přes čtyřicet krásných masek se v sobotu 13. února 2016 vyrojilo z hospůdky U splavu, sešikovalo se do průvodu a postupovalo důsledně stavení od stavení. Během namáhavé túry některé maškary sice časem odpadly, jiné se ale naopak přidávaly. Veselé taškařice začaly u posledního domu v Ruslandu a po pěti hodinách bujarého veselí skončily u první chalupy ve Vsi. A navečer se pak všichni aktéři veselili v místnosti, odkud v pravé poledne vyšli. Masopust ve Starém Rožmitále se moc povedl, za což patří dík všem, kteří se ho činorodě zúčastnili.

V hospůdce měli všichni možnost se do dvanácti hodin proměnit v maškary. A šlo jim to raz dva, zvlášť když jim k tomu hrála pořádná muzika

Ještě před hospůdkou se konalo fotografování...

... a pak už ji hostinská zamkla. Průvod maškar se začal šikovat

Někteří jedinci se sice ještě vraceli pro zapomenutý vozembouch či jiné relikvie, ale pak už se šlo spořádaně přes Vlčavu do Ruslandu

Z fotografií je vidno, že všude byly maškary s nadšením vítány

K účastníkům průvodu - po náležitém pohoštění - promluvil i starosta naší osady

I když ohlášeného Mr. Beana sklátila na poslední chvíli nemoc, o mezinárodní účast Starý Rožmitál nepřišel. Rodinka, celá v černém, přicestovala až z Itálie.

Výborná nálada ovládla všechny části Starého Rožmitálu - Rusland, Luh i Ves

Pozornosti maškar neušli ani projíždějící řidiči

V podvečer se skončilo tam, kde se v poledne začalo. Všichni už bez masek, ale stále v radostném rozpoložení. Zvlášť když se aktérům dostalo ukázek z připravované scénky ochotnického divadelního souboru dobrovolných hasičů.
Foto: Jiřina Jirásková. 
Tyto a mnohé další snímky najdete na https://www.facebook.com/Cvokarskemuzeum/

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode