Truchlohra s Podkostelním mlýnem v hlavní roli pokračuje

14.07.2014 07:45

O neblahém osudu dominanty Starého Rožmitálu – Podkostelního mlýna – jsme už psali několikrát. Objekt, který dělá obci jen ostudu, se snažil nejdříve prodat exekutor a ani ve druhém kole dražby, kdy bylo nejnižší podání sníženo na 1 319 500 Kč, se mu to nepodařilo.

Nucená dražba byla samozřejmě vyvolána dluhy majitele. K třetímu kolu dražby, kdy se předpokládalo, že nejnižší podání bude už po druhé razantně sníženo, však nedošlo, protože vloni v říjnu podal největší věřitel návrh na zahájení insolvenčního řízení.

V naší poslední zprávě o této neblahé kauze ( viz: https://www.staryrozmital.cz/news/co-noveho-s-podkostelnim-mlynem/ ) jsme informovali, že insolvenční správce navrhuje, aby stavba byla co nejdříve zpeněžena.

Nyní tedy dochází k dalšímu dějství celé truchlohry. Na mlýně se objevil poutač pražské realitní kanceláře RAK, že objekt je na prodej. Zarážející však je, že poutač je umístěn na tak zapadlém místě, že si jej všimne snad jen ten, kdo si jde do farní zahrady natrhat špendlíky. A navíc: Informace o prodeji mlýna není ani na webové stránce realitní kanceláře.

Celá kauza, která se už vleče pěknou dobu, a kdy byl mezitím mlýn vykraden, kdy byly rozmláceny interiéry a vymlácena střecha, tedy vyvolává spíše otazníky, než aby už za ní byla konečně udělána velká tečka!

Poutač s informací o prodeji je umístěn na co nejméně viditelném místě, kde kdysi stávala zadní vrata.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode