Unikátní výstava obrazů ve starorožmitálském mlýně

23.06.2022 19:28

V sobotu 25. června proběhne v galerijních prostorách Podkostelního mlýna ve Starém Rožmitále již druhá veřejná výstava obrazů. Po loňské srpnové premiéře, kdy v rámci starorožmitálské Velké letní slavnosti ve mlýně vystavovali místní malíři, bude moci veřejnost tentokrát obdivovat olejomalby Ateliéru JAM, který vede malířka a medailérka Jaroslava Gregorová.

V roce 2016 se k ní totiž přidalo několik přátel a známých a ti přivedli zase své přátele. Začali se pravidelně učit malovat. V té době vznikl neformálně ateliér JAM, který sdružuje lidi různých profesí.

Nikdo z nich nikdy nekreslil, nemaloval. Někdo si to chtěl zkusit, protože má rád výtvarné umění, obrazy, jiný jenom hledal program na večer. Dnes, po šesti letech, skupinu spojuje velká radost z tvoření, chuť a snaha zachytit něco z toho, co jednotliví umělci vidí nebo cítí. A zažívat dobrodružství při hledání námětů, harmonie barev, linií…

V průběhu šesti let Ateliér JAM uspořádal sedm společných výstav olejomaleb a dvě virtuální výstavy v období covidového lockdownu.

Unikátní výstava dvanácti autorů, mezi nimiž jsou  i díla snachy paní Jaroslavy Gregorové Zdeňky, je otevřena od 12 do 18 hodin.

Olejomalba Jaroslavy Gregorové

Výstava obrazů ve mlýně vloni v srpnu

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode