Vyroste mezi Výsluním a silnicí nová čtvrť?

26.10.2020 05:20

Na realitním trhu se objevila zajímavá nabídka lánu orné půdy v katastru Starého Rožmitálu mezi čtvrtí Na Výsluní a státní silnicí I/19. Nebyli bychom o této záležitosti informovali – vždyť pozemky stále někdo prodává a kupuje – ale v tomto případě jsme zbystřili pozornost, neboť o prostoru má rožmitálská radnice podle územního plánu v blízké či daleké budoucnosti své představy.

Poprvé jsme o této lokalitě psali v roce 2012, kdy město zveřejnilo návrh územního plánu, který ve Starém Rožmitále zahrnoval nejen místo severně od ulice Na Výsluní, ale i Luh.

Znovu jsme o tématu referovali přesně před rokem. To už byla zveřejněna územní studie, jak by to jednou na poli mezi Výsluním a silnicí mohlo vypadat. Studie, která vycházela z urbanistické koncepce stanovené v územním plánu města, měla prověřit, posoudit a navrhnout možné urbanistické řešení lokality a její komplexní vybavení včetně uspořádání veřejné infrastruktury. A to se také stalo, jak ukazují obrázky níže a komentář v naší zprávě.

Pozemek, o němž píšeme na začátku, má výměru 3 811 m2 a pětice majitelů za něj žádá 1,8 mil. korun. Možná je to první vlaštovka, kterou si chytí budoucí investor, jenž pak vykoupí ostatní pozemky a postaví zcela novou čtvrť. Kdo ví?

Návrh urbanistického řešení lokality

Pozemek, který je na prodej

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode