Vystavili jsme si špatné vysvědčení

28.11.2014 06:29

Už několikrát jsme informovali o nadcházejících volbách do osadního výboru ve Starém Rožmitále. Obyvatelé nad 18 let a s trvalým bydlištěm dostali do schránek formulář, na kterém se mohli sami iniciativně přihlásit ke konání veřejného dobra v obci (samozřejmě byli-li by ostatními občany zvoleni).

A považte: Do termínu v pátek 21. listopadu 2014 se k tomuto kroku odhodlal jediný člověk! A to nás tu trvale žije 264 (tolik alespoň bylo oprávněných voličů při komunálních volbách v říjnu letošního roku).

Nakonec kandidátka, ze které budeme moci zvolit v sobotu 6. prosince od 9 do 16 hodin v házenkářské boudě pětičlenný osadní výbor (o jeho pravomocech jsme psali na: https://www.staryrozmital.cz/news/osadni-vybor-je-dulezitou-spojkou-mezi-obcany-a-mestskym-uradem/ ) byla dána jakž takž dohromady.

Nikoho asi nepřekvapí, že jsou na ní známé osobnosti, které už aktivně pracují třeba ve sboru dobrovolných hasičů.

Ono to bylo u nás ve Staráku vždycky tak: Kdo byl hasičem, byl zároveň házenkářem a naopak. Všichni pak chodili na brigády pořádané obcí. Ale pořád to byli titíž lidé, kterým nebyl život v obci lhostejný. Dnes je to ale o hodně horší.

Je smutné, že jsme si vůči radnici vystavili dost pošramocené vysvědčení, neboť volby vyhlásil starosta, aniž podle zákona musel. Mohl klidně lidi najmenovat anebo nejmenovat také nikoho.

Je zajímavé, že v jiných částech města se o kandidaturu v osadních výborech lidi perou, jako třeba v Pňovicích. No, u nás to jistě budeme důkladně probírat alespoň v hospodě U splavu...

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode