Zastupitelstvo projedná zvýšení daně z nemovitosti

12.09.2016 07:15

Vyšší daně asi ještě nikdy nikoho nepotěšily, ale v případě navrhovaného zvýšení koeficientu pro výpočet daní z nemovitostí v Rožmitálu pod Třemšínem, které dnes bude na veřejném zasedání projednávat zastupitelstvo města, se patrně jedná o odůvodněný krok.

Zvýšení daně za metr čtvereční z 3,20 Kč na 5,60 Kč ve městě a z dvou na čtyři koruny v osadách, tedy i ve Starém Rožmitále, je reakcí nejen za zvyšující se potřebu peněz v obecním rozpočtu, ale i na nekalé praktiky některých našich spoluobčanů při likvidaci komunálního odpadu.

Těm poctivým, kteří si platí popelnici, bude zvýšení daně částečně kompenzováno pětadvacetiprocentním snížením za její odvoz. Z vyššího příjmu do obecní kasy se budou radovat i maminky při nižším placení školních a předškolních obědů. Radnice rovněž zvýší peněžní dar při narození dítě a zavede příspěvek prvňáčkům ve škole.

Přes všechnu snahu se i u nás projevuje všeobecný trend, že kromě satelitních obcí kolem velkých měst ubývá v malých městech a na vesnicích počet obyvatel. Proto je jen dobře, že radnice podporuje mladou generaci, její sportovní a kulturní vyžití.

I tohle dovedeme
 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode