Zlodějům stačí jen chvilka

04.10.2016 06:24

Sobota 1. říjen byl pro dva návštěvníky pohostinných pohostinských zařízení nešťastný den. V hudebním klubu Altán v Rožmitále p. Tř., o němž jsme psali v srpnu v souvislosti s jistým opilcem (viz https://www.staryrozmital.cz/news/a3-15-promile-pred-altanem/ ), odcizil dosud neznámý pachatel ze zadní kapsy kalhot nebohé oběti peněženku. Okradený v ní měl nejen doklady, ale i platební kartu a 36 tisíc korun v hotovosti. Člověk se nestačí divit, s čím lidé chodí do hospod.

O doklady, platební kartu a tentokrát jen o drobný finanční obnos přišel tentýž den i návštěvník jedné příbramské restaurace. Tentokrát zloděj využil nepozornosti a pánskou peněženku sebral ze stolu.

Abychom neplnili rubriku Krimi jen smutnými zprávami, vzpomeňme v této souvislosti jiný – zcela opačný – případ, který se stal před dvěma lety ve Starém Rožmitálu. Tehdy v létě zapomněli ve Cvokařském muzeu dva návštěvníci peněženku nejen s doklady, ale i s hodně velkými penězi, které vezli na provoz dětského tábora. Dvě děvčata, která si hrála u potoka a do muzea občas zaskočila, peněženku našla a za dvě hodiny už ji měli vyděšení a vystresovaní zapomnětlivci zpátky.

Osvěžte si tenhle krásný případ poctivosti znovu na https://www.staryrozmital.cz/news/takhle-se-dela-radost/

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode