Komu dáme o víkendu hlas?

06.10.2016 06:50

V pátek 7. a v sobotu 8. října proběhnou v celé republice volby do krajských zastupitelstev. Volební místnost určená pro občany s trvalým bydlištěm ve Starém Rožmitále, kteří budou volit zastupitele Středočeského kraje, je opět v házenkářské klubovně. V pátek lze volit od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.

Podívejme se, jak jsme volili do zastupitelstva Středočeského kraje před čtyřmi roky. Tenkrát ve Starém Rožmitále při 59 % účasti voličů vyhrála KSČM s 31 % před ČSSD s 23 % a ODS a Stranou zelených, které získaly po devíti procentech.

V celém Rožmitálu pod Třemšínem přišlo tenkrát k volbám 45 procent voličů. Rožmitalané dali nejvíce hlasů KSČM (39 %), ČSSD (21 %) a ODS (11 %).

A jak dopadly volby v rámci celého Středočeského kraje?  ČSSD obdržela 22 % hlasů, KSČM 21 %, ODS 18 % a TOP09 společně se Starosty 12 procent. ČSSD a KSČM po volbách utvořily koalici, přičemž v radě má sociální demokracie sedm hlasů a komunisté čtyři. Hejtmanem byl na čtyři roky, tedy do letoška, zvolen Ing. Miloš Petera (ČSSD) z Nymburka.

A jak dopadnou volby letos? Určitě zcela jinak, vždyť v roce 2012 například neměl ještě nikdo zdání, že bude kandidovat nějaké hnutí ANO.

Poznámka: Všechna čísla jsou zaokrouhlena na celá procenta. Kdo chce znát údaje zcela přesně, může si znovu přečíst naši zprávu z voleb roku 2012 https://www.staryrozmital.cz/news/jak-jsme-ve-starem-rozmitale-13-a-14-rijna-2012-volili-do-zastupitelstva-stredoceskeho-kraje/

V roce 2012 při posledních volbách do středočeského zastupitelstva byla volební místnost ještě v hospodě u Petráňů, kde tenkrát existovala hospůdka pojmenovaná Starák

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode