V osmifinálové skupině Českého poháru skončil Spartak třetí

21.01.2019 05:07

V lednu se v Čechách i na Moravě tradičně hraje osmifinále Českého poháru v národní házené. Po odehrání základních skupin vylosoval Svaz národní házené čtyři osmifinálové skupiny, přičemž ve skupině C, která svá utkání sehrála 19. ledna v hale Západočeské univerzity v Plzni na Borech, účinkovali i muži Spartaku Rožmitál. Pokud by se z pěti zúčastněných celků umístili na jednom ze dvou prvních míst, postoupili by do čtvrtfinále, v němž už jsou nasazena prvoligová mužstva.

Sobotní osmifinálový turnaj v Plzni se hrál systémem každý s každým a hrací doba byla dvakrát 20 minut.

Hned v úvodním zápase jsme nastoupili proti vedoucímu celku II ligy Příchovicím. První poločas byl vyrovnaný, stejně tak i začátek poločasu druhého. Pak se nám ale přestala dařit střelba a soupeř odskočil do čtyřbrankového vedení, které si udržel až do konce zápasu. Příchovicím jsme podlehli 12:16.

Druhé střetnutí jsme odehráli proti Všenicím. Už v průběhu prvního poločasu si soupeř vypracoval tříbrankový náskok, který si udržoval do 10. minuty druhého poločasu. Pak jsme začali brankovou ztrátu snižovat a v předposlední minutě se nám podařilo vyrovnat. Vítěznou branku vstřelil Petr Šourek z trestného hodu, po skončení hrací doby. V utkání jsme zvítězili 17:16.

Ke třetímu utkání, které mělo již od začátku jednoznačný průběh, jsme nastoupili proti Liticím. První poločas jsme prohráli o pět branek a v průběhu druhého se naše branková ztráta stále prohlubovala. Liticím jsme podlehli 13:21.

Již před začátkem našeho posledního zápasu, ke kterému jsme nastoupili proti Ejpovicím, bylo o postupujících do čtvrtfinále rozhodnuto. V tomto duelu se hrálo však o celkové třetí místo. Do zápasu jsme ale nevstoupili podle svých představ. Nedařilo se naší obraně, když  se soupeř prosazoval zejména střelbou z krajů brankoviště. První poločas jsme prohráli 5:8. Ve druhé půli jsme našli na útočnou hru soupeře recept a začali jsme brankovou ztrátu snižovat. Vyrovnat se nám podařilo v 15. minutě a o našem dvoubrankovém vítězství jsme rozhodli v poslední minutě. Ejpovice jsme porazili 13:11.

Na turnaji jsme tedy obsadili celkové třetí, nepostupové místo. Do čtvrtfinálové skupiny Českého poháru, která se hraje 16. února ve stejné hale, postoupily Příchovice a Litice.

Naše sestava a branky: Dušan Sadílek - David Franěk, Marek Hejra, Zdeněk Sadílek - Jiří Pičman (8 branek), Petr Šourek (16 branek), Petr Melichar (4 branky), Roman Stöckl (6 branek), Jakub Pazderník (21 branek). Trenéři Miroslav Leiterman a Pavel Blažek.

Jak si vedli Rožmitalané v Českém poháru vloni, to si můžete přečíst na https://www.staryrozmital.cz/news/v-osmifinale-ceskeho-poharu-skoncil-spartak-paty/

Včera pobývali v Plzni i mladší žáci Spartaku Rožmitál. V zimním halovém turnaji, kterého se zúčastnilo sedm družstev, skončili naši házenkáři pátí. Více informací najdete na https://www.staryrozmital.cz/news/mladsi-zaci-i-pres-velkou-snahu-vyhrali-jen-jednou/

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode