Zemřel Ing. arch. Josef Karlík

14.11.2019 14:27

AKTUALIZOVÁNO 18. listopadu.

Dnes jsme dostali smutnou zprávu, že v noci na dnešek zemřel po krátké nemoci ve věku 78 let Ing. arch. Josef Karlík. Narodil se v Rožmitále, ale na celý život si zamiloval grunt ve Starém Rožmitále, na němž po několik generací hospodařili jeho předci. Produktivní věk sice strávil v Praze, ale na důchod se do Starého Rožmitálu vrátil a zařadil se mezi viditelné osobnosti obce.

Vystudoval obor architektura na stavební fakultě ČVUT v Praze a přes dvacet let pracoval ve Vojenském projektovém ústavu, v němž se podílel například na realizaci stanice metra Hradčanská a několika administrativních budov. Jeho jméno je však především spojeno s výstavbou pražského Paláce kultury v roce 1974, který projektoval spolu s dalšími třemi architekty. Po roce 1989 si založil samostatnou projekční kancelář a byl nápomocen i Rožmitálu při vypracovávání urbanistických studií a projektování ve veřejném prostoru.

Poslední rozloučení s Josefem Karlíkem proběhne v pátek 22. listopadu v 15 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže ve Starém Rožmitále.

Čest jeho památce!

Ing. arch. Josef Karlík intenzivně pomáhal při rekonstrukci domu, v němž kdysi žil vůdce selské vzpoury Bartoloměj Sadílek. Viz https://www.staryrozmital.cz/news/senzacni-nalez-v-rybove-ulici/  

Snímek byl pořízen přesně před měsícem.

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode